Alles Geo Blog

Een verzameling blogs die in de loop van de tijd recht moet gaan doen aan de kreet "Alles Geo!".

subscribe via RSS

De mooiste dag

Afgelopen vrijdag beleefde ik mijn mooiste werkdag van het jaar. Onze cursisten bij de vakopleiding presenteerden hun eindprojecten.

Eigenlijk is elk jaar weer deze dag de mooiste werkdag van het jaar. En ook nu weer was ik diep onder de indruk van de kwaliteit van de uitvoering, en de diversiteit van onderwerpen.

... lees meer

LandGoed

Het is wat stil bij MD-kwadraat. Dat komt omdat ik samen met Erik Meerburg (Geo Academie) een nieuw bedrijf ben gestart: LandGoed.

... lees meer

Het leukste vak

Uit empirisch onderzoek blijkt dat geo-informatie misschien wel het allerleukste vakgebied is. Een presentatie aan een groep juristen vormde daarvoor het begin.

... lees meer

GitHub voor presentaties

Afgelopen dinsdag presenteerde ik op de GeoBuzz het verhaal “Werken met de BGT”. Helaas biedt GeoBuzz geen verzameling van gegeven presentaties voor de mensen die iets gemist hebben, of nog iets terug willen zien.

Ik heb mijn presentatie maar gedeeld op slideshare, maar echt gelukkig wordt ik daar niet van.

Zou het niet mooi zijn als we presentaties net als code kunnen delen in een open samenwerkomgeving zoals GitHub?

... lees meer

Spijt

Spijt vind ik niet zo’n nuttige emotie en heb er dan ook gelukkig zelden last van. Maar afgelopen vrijdag, bij de presentatie van de eindpojecten van onze cursisten bij de vakopleiding, gebeurde het dan toch.

Ik had er spijt van dat we geen overzicht hebben aangelegd van al die prachtige eindprojecten die in de acht jaar waarin we de vakopleiding draaien, zijn uitgevoerd. Iedere keer worden we weer verrast door wat onze cursisten weten te bereiken, maar ook door de enorme verscheidenheid aan onderwerpen. Dit illustreert op indrukwekkende wijze de weidsheid van ons vakgebied.

... lees meer

Basisregistraties, datamodellen en interoperabiliteit

Recent leverde ik een nieuwe versie op van de BGT Import plugin voor QGIS. De noodzaak van die plugin beschreef ik al eerder op QGIS.nl.

Bij het werken aan die plugin bekroop me (niet voor het eerst) het gevoel dat we iets niet helemaal goed doen bij het ontsluiten van al die prachtige open geodata zoals BAG, BGT, RuimtelijkePlannen, Top10NL, etc.

... lees meer

QGIS in een container

Ubuntu is voor mij het besturingssysteem van keuze. Het is OpenSource, bruikbaar op server en desktop en ook nog eens super gebruiksvriendelijk.

Onder Ubuntu is het helaas niet zo eenvoudig om meerdere QGIS versies naast elkaar te draaien. En zo met de ontwikkelingen van QGIS 2.x naar 3.x is dat wel nodig.

Gelukkig is er in de OpenSource wereld altijd wel een oplossing (en meerdere ook). ... lees meer

Nieuw

MD-kwadraat bestaat 10 jaar. Hoog tijd voor de eerste wijziging van de website in het bestaan van MD-kwadraat … ... lees meer